Equisetum arvense, of paardenstaart, is een kruidachtige vaste plant in de Equisetopsida (de paardenstaart). Equisetum is een "levend fossiel", het enige levende geslacht van de hele subklasse Equisetidae, dat gedurende meer dan 100 miljoen jaar veel diverser was en de ondergroei van laat-paleozoïsche bossen domineerde.

Hier is onze tweede wietvriend: de distel. Ze zijn erg stekelig, dus je hebt handschoenen nodig om ze te plukken. Deze stekels zijn een aanpassing die de plant beschermt tegen het eten door herbivoren. Als je ze laat groeien krijgen ze paars/roze bloemen.

Onze derde frenemy is: riet! Ook bekend als phragmites. Deze op de foto is klein, maar ze groeien zo snel en zo groot. Blijkbaar zijn ze ook eetbaar: de jonge scheuten kunnen rauw of gekookt worden gegeten. Het uitgeharde sap van beschadigde stelen kan vers of geroosterd worden gegeten. De stengels kunnen worden gedroogd, gemalen, gezeefd, gehydrateerd en geroosterd als marshmallows. De wortels kunnen op dezelfde manier worden bereid als die van lisdodde. Moeten we het proberen?